European Brown Bear
The most widely distributed species of bear, these omnivorous giants tend to be solitary animals, except for females and their cubs. Much of their diet consists of nuts, berries, fruit, leaves and roots.
Sign up to the Discover Animals newsletter:
The most widely distributed species of bear, these omnivorous giants tend to be solitary animals, except for females and their cubs. Much of their diet consists of nuts, berries, fruit, leaves and roots.
Found only in the Comoros islands of the western Indian Ocean. It is the largest and rarest of the comorian species, with only an estimated population of 1,200.
One of the two species of orangutans, the other being the Bornean orangutan. Found only on the island of Sumatra, it is classified as critically endangered with an estimated 7,300 still in the wild.
It is a tailless, black-furred gibbon native to the forests of Malaysia, Thailand and Sumatra. Distinctive for the two digits on each foot that are partially joined by a membrane and a large gular sac.
Great ape with large ears, mainly black coloration, and lighter skin on the face, native to the forests of west and central Africa. They show advanced behaviour such as the making and using of tools.
A species of orangutan native to the island of Borneo. Highly intelligent, they display advanced tool use and distinct cultural patterns in the wild. They share approx. 97% of their DNA with humans.
Now extinct in the world, they are bred in captivity in reserves in Tunisia, Morocco and Senegal. Distinguished for their spiral-horned antelopes, white coat, red-brown chest and black markings.
A medium-sized antelope with long, straight horns, and a tufted tail. Extinct in the wild by the early 1970s, but was saved in zoos and private preserves and reintroduced into the wild.
Native to the eastern Himalayas and southwestern China, it is a small arboreal mammal classified as vulnerable with an estimated population of less than 10,000.
Lives in swamps and wetlands. Its paws are a distinctive feature, its claws not extending beyond the fleshy end pads of its partially webbed fingers and toes.
Common giraffe subspecies. Its coat consists of large, polygonal spots outlined by a network of white lines. Favoured habitats include savanna, woodlands and rainforests.
One of two subspecies of the western gorilla, it is the smallest and can be found in Central Africa, in forests and lowland swamps. It is the gorilla normally found in zoos.